Risici og forholdsregler

Permanent makeup er en mere omfattende behandling. Man skal huske på at der arbejdes med pigmentter i levende væv som både har fordybninger, talgkirtler, hårsække og andet der kan påvirke overfladen. Man kan aldrig sammenligne stykke arbejde på en lukket hud (som ved almindelig makeup oven på huden) med levende væv (som når man arbejde nede i huden med permanent makeup).

Der er mange faktorer der spiller ind, når man deponerer pigmenter under huden og det kommer i kontakt med levende celler.  Derfor er det også vigtigt, at du som kunde, er informeret og har forståelse for de risici og faktorer der spiler ind ved Permanent Makeup.

Inden behandlingen vil du altid blive bedt om at udfylde et skema hvor du svare på spørgsmål om dit helbred og faktorer der kan have betydning for din permanent makeup. På denne måde kan vi bedst muligt forberede os og vejlede dig omkring behandlingen og det efterfølgende behandlingsforløb. Hvis vi ud fra snakken og geemgåelse af skemaet med dig vurdere at der er risicier, vil du blive informeret om dette inden din behandling og hvor vidt og omfanget af risicien ved det. Vi vil naturligvis vejlede dig ud fra disse informationer og give dig den nødvendige viden om hvor vidt du er egnet eller ikke egnet til behandlingen. På denne måde kan du til hve en til fravælge at få udført behandlingen.

Efter gennemgåelse af skemaet og risicier, analyserer vi din hudtype og hudtilstand, og du vil få yderligere information hvis dette har betydning for din resultat. Herefter laver vi en opmåling af dit ansigt ud fra det område der skal behandles og vi skitser med blyant ud fra vores ekspertise og dine ønsker, hvad der vlle klæde dig. Dette skal godkendes af dig som kunde, inden behandliingen går i gang. Derefter vælger vi vores farve, udfra den underliggende hudtone som kan være kold eller varm. Vi har alle forskellige undertoner i vores hud, og der er derfor ikke en farve, som trækker ens op på nogen. Denne analyse laver vi, for at undgå misfarvede bryn eller læber når området er ophelet, og derfor er det vigtigt at du er inforstået med at du ikke kan forvente at få samme resultat af farve, som eksempelvis din veninde, søster osv.

Pigmenter falmer: Det er vigtigt at understrege at ALLE pigmenter til permanent makeup, uanset hvem eller hvor du får det udført, falmer med tiden. Permanent akeup pigmenter er “lavet” til at falme med tiden, da det ikke skal holde resten af livet, som en rigtig traditionel tatovering. Brynfarver vil oftes trække rødligt eller gråligt op med tiden, hvis de ikke friskes op som anbefalet. Dette er fuldstændigt normalt, og kan meget nemt korrigeres ved en opfriskning af farven. Hvis du ikke længere ønske at have permanent makeup, så stopper man naturligvis bare med at få frisket det op, men man må derefter så også affinde sig med, at det falmer over tid, og ved permanent makeup af bryn, kan have denne rødlige eller grålige undertone i en periode, indtil farven er forsvundet helt. Du kan altid vælge at tegne op med almindelig makeup, så den falmede farve ikke kan ses.

Vedligeholdelse af permanent makeup: Vi anbefaler som udgangspunkt en opfriskning af bryn indenfor et år, og opfriskning af læber og eyeliner ca. hvert 2. år. Dette afhænger dog af hudtype, hudtilstand, helbred, livsstil osv. Anbefalingen om opfriskning er skrevet udfra gennemsnittet. Ved en opfriskning af farven indenfor den anbefalede tid, vil vi stadig kunne se faconen, fra den tidligere behandling, og det er derfor heller ikke en ligeså omfattende behandling, som første gang. Prisen for en opfriskning vil således også være billigere, og behandlingstiden vil være kortere.

Sjældne tilfælde: Desværre i sjældne tilfælde kan der sker komplikationer i form af at huden afstøder mere farve end forventet, og i disse tilfælde skal der udføres flere behandlinger end normalt for at få det ønsked og færdige resultat. I dette tilfælde betaler man for de nødvendige ekstra behandlinger.

Meget meget sjældne tilfælde: Kan der forekomme en total afstødelse af pigmentet, dvs. at huden ikke vil lagre farven og derfor er videre behandling ikke mulig. Dette kan ikke forudses og det kan ikke altid forklares hvorfor kroppen reagere sådan. Der ydes ingen tilbagebetaling for de behandlinger der er foretaget og dette må anses som værende, en sjælden risici.